Nyheter

 

Optimerad 3 kW jordvärmepump till Compact P

28-04-2014 | Vi har videreutvecklat den 3 kW jordvärmepump som är integrerad i Compact P-anläggningen, och kan nu presentera den senaste grenen på Compact P-stammen – Compact P GEO 3.

Compact P GEO 3 är en ytterst energieffektiv totallösning som är långt mer effektiv än traditionella värmepumpar med konstant av/på-effekt. Tack vare den variabla kompressorn använder jordvärmepumpen aldrig mer energi än nödvändigt. Resultatet är en hög COP på 4,5 och SCOP på 5,17 enligt tester utförda av Dansk teknologisk institut (i enlighet med EN14511). Värmepumpen förväntas bli kategoriserad som en A+++-produkt eftersom den uppfyller Ecodesign-direktivet, där jordvärmepumpar med en SCOP på > 4,38 tilldelas energimärkningen A+++.

En anläggning med många fördelar

Förutom anläggningens höga COP på 4,5 och SCOP på 5,17, erbjuder Compact P GEO 3 också variabel kapacitet från 0,5 kW till 3 kW och användarvänlig installation. Detta är bara några av fördelarna med Compact P GEO 3. Anläggningen är ett resultat av vårt fortsatta utvecklingsarbete med Compact P-lösningen, som rymmer mängder av potential och möjligheter i ett enda skåp.

Compact P GEO 3 är en särskilt energivänlig totallösning med mycket hög verkansgrad. Detta bevisas av officiella tester som har genomförts med enastående resultat. Kategoriseringen ”totallösning” betyder att Compact P GEO 3 samlar ventilation, produktion av hushållsvarmvatten och rumsuppvärmning i ett enda skåp.

I och med att jordvärmepumpen har integrerats i Compact P-anläggningen, utmärker sig totallösningen genom att kombinera ventilation och produktion av hushållsvatten i ett enda skåp med en storlek som motsvarar en kombinerad kyl/frys. Detta gör att lösningen blir enkel att installera, tar lite plats och därmed utgör en anonym, men viktig installation i bostaden.

Används på Danmarks bäst säljande gata 2013

Den nyuppförda gatan Tunegårdsvænget i Greve kommun består enbart av klimathus, och är den bäst säljande gatan i Danmark 2013. Alla hus på gatan är försedda med Nilan Compact P GEO 3, vilket ger de boende på gatan gröna besparingar som innebär låga kostnader för vatten och uppvärmning i bostaden. De flesta husägarna på gatan kommer att minska sina utgifter för vatten och värme med upp till tre fjärdedelar, och därmed gå från en årskostnad för vatten och värme på 20 000 kronor till en årskostnad på 5 000 kronor.

Läs mer om Tunegårdsvænget här.

Finns också i en version som är optimal för användning i kallt klimat

Compact P GEO 3 finns även i en Compact Polar GEO 3-version som är optimal för användning i kallt klimat. Förutom den inbyggda jordvärmepumpen är anläggningen även försedd med en inbyggd förvärmare som skyddar motströmsväxlaren mot nedisning, något som annars kan uppstå under årets kalla månader på grund av kondensbildning.

Läs mer om Compact P GEO här.

 Tillbaka

Om Nilan

Bostadslösningar

Fastighetslösningar

Återförsäljare

Find din Nilan Forhandler

Mässor

Nilan · Klimat och Försäljning i Arlöv AB · Tegelvägen 13 · S-232 54 Åkarp · Tel: +46 010-206 68 71 · nilan@klimat.se
Ansvars-
friskrivning

Privacy- and cookiepolicy